Mijn motivatie voor deze site

Wat ik in het onderwijs ervaar, is dat de leerling pas echt goed in staat is om leerstof te begrijpen wanneer het samengevat wordt gepresenteerd in zeer begrijpbare taal met ondersteunende afbeeldingen. Dat mis ik nog te vaak in de huidige methodes van uitgevers. Vanaf mijn eerste jaar als docent heb ik daarom zoveel mogelijk eigen materiaal ontworpen om de stof ‘begrijpbaar’ te maken voor mijn leerlingen. Via deze site stel ik mijn materialen beschikbaar om zo ook ondersteunend te zijn naar leerlingen en docenten op andere scholen. 

Profiel

Berry Hagendijk
Docent Bedrijfseconomie

Na mijn hbo-opleiding Bedrijfseconomie heb ik in juli 2015 de Kopopleiding Bedrijfseconomie afgerond. Aansluitend ben ik als docent Bedrijfseconomie gestart op het Krimpenerwaard College waar ik nog steeds met veel plezier werkzaam ben. Tevens studeer ik sinds 2015 door voor mijn eerstegraads bevoegdheid als docent Bedrijfseconomie. 

Op het Krimpenerwaard College geef ik les op de havo en het vwo. Daarnaast ben ik senior docent binnen de havo-afdeling en leerjaarcoördinator van 3 havo. Buiten mijn werk organiseer ik vanuit een stichting op vrijwillige basis sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de wijk. 

Dit ben ik

Het op eigen wijze presenteren van de leerstof van het vak Bedrijfseconomie om daarmee de leerstof voor leerlingen begrijpbaar te maken en vakdocenten te voorzien van ondersteunende materialen in de les. 

  • zet ik in op structuur;
  • hecht ik veel waarde aan het leggen van verbanden in de stof en
  • sluit ik aan op de belevingswereld van de doelgroep.